Oralet, kısaca portakal özü tozudur. Sıcak ve soğuk içilebilir. 1960'larda Eczacıbaşı'nın piyasaya sunduğu bir üründür. Kavanozlarda sadece turuncu renkli portakal aroması olarak pazara sunulmuştur. Daha sonra 1980'li yıllarda rakip olarak Lezzo gibi başka markalar da pazara girince Oralet pazar payını oldukça yitirmiş, 1995 yılında piyasadan çekilmiştir. 2007 yılında Eczacıbaşı grubu tekrar üretim kararı almıştır. Türkiye'de hazır gıda tüketiminin az olduğu dönemde tam isim karşılığı bulunamamış bu nedenle Eczacıbaşı'nın markası isim olmuş bir içecektir. En iyi oralet markası da Eczacıbaşı'nın bu ürünüdür. Piyasaya sürüldüğü dönemlerde buzdolabının yaygın olmaması nedeniyle soğuk içme alışkanlığı gelişmediğinden, özellikle sıcak içilen, çay ve Türk kahvesine alternatif olmuştur. Oraletin aynı zamanda; kivili oralet ve pembe oralet gibi türleri de bulunmaktadır.
Oraletin içinde ne var?
- Şeker
- Asitlik düzenleyiciler
- Strik asit
- Topaklanmayı önleyici maddeler
- Doğala özdeş aromalar
- Renklendiriciler
- Tatlandırıcılar
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilTeşekkürler SEO bilgilendirici
YanıtlaSil