Son 4 Milyon Bitcoin Kaldı!

Bitcoin ne zaman

Geçtiğimiz 24 Nisan 2018 tarihinde 17 milyonuncu bitcoin üretildi. Kalan 4 milyon bitcoinin çıkarılması kolay olmayacak. Çünkü blockchain sisteminde yapılan işlemler giderek karmaşık hale geliyor ve dağıtılan ödüller 210 blokta bir azalıyor. Bitcoinin son durumu ve gelecekte bizleri neler bekliyor? Son bitcoin ne zaman çıkarılacak?

Bitcoin ve kripto paralar ile alakadar olan herkes Bitcoinin belli bir süre sonra üretilemeyeceğini biliyor. Bitcoin diye isimlendirdiğimiz kripto para toplamda 21 milyon adet üretildikten sonra üretimi mümkün olmayacak. Bitcoin üretimi yapan madenciler ya da blockchaininde sisteminde gerçekleşen işlemleri onaylayan ve düzenlemek için çalışanlar, sistemlerinin el verdiği miktarda Bitcoin ile ödüllendirilirler.

Geçtiğimiz 24 Nisan 2018 tarihinde 17 milyonuncu bitcoin üretildi. Kalan 4 milyon bitcoinin çıkarılması kolay olmayacak. Çünkü blockchain sisteminde yapılan işlemler giderek karmaşık hale geliyor ve dağıtılan ödüller 210 blokta bir azalıyor. Evet, bu sebeple bizler son bitcoinin çıkarıldığı dönemi maalesef göremeyeceğiz.

Bu kat edilen yol, bitcoinin ne kadar nadir ve kıymetli bir değer olabileceğini bizlere tekrardan hatırlattı. Bitcoin ilk defa 2009 yılında çıkartıldı. Daha sonra bir milyonuncu bitcoin ilk 200 günde çıkartılmıştı. 16 milyonuncu bitcoin ise Kasım 2016 yılında çıkartıldı. Bunun ardından 17 milyonuncu bitcoini görmek için 500 gün bekledik.

Bunlar haricinde ekonomiye hiç bir zaman katılmayacağı düşünülen 980 bin adet bitcoin kimliği belirsiz bir cüzdanda 2009 dan beri bekliyor.Bu cüzdanın sahibi olarak, bitcoinin kurucusu diye tahmin ettiğimiz Satoshi Nakamoto'ya ait olduğu varsayılıyor. Sergio Demian Lerner’in yaptığı analizlere göre var olabilecek bütün bitcoinlerin %4.7’si Satoshi Nakamoto’ya ait.

17 milyon bitcoin sayı değeri olarak az gibi görünse de, bir bitcoinin 100 milyon kez kendi içinde satoshilere bölünebildiğini biliyoruz. Çıktığı günden beri hala en değerli kripto para olarak zirvedeki yerini koruyan bitcoin, ilerleyen yıllarda bu statüsünü korumayı başarabilirse o günün şartlarında kendisinden çok büyük değerler ile bahsettirebilir. Artık günlük işlemlerde bitcoin yerine satoshi değerini kullanmamız çok muhtemel.


Bitcoin toplam kaç tane

bitcoin kaç tl
Bitcoinin Güncel Tablosu 27.04.2018


Yorumlar