WhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır ?

oralets

WhatsApp, artık ek bir uygulamaya gerek kalmadan bilgisayardan kullanılabilir hale geldi Bunun için yapmanız gereken http://web.whatsapp.com adresine girmek. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bu yüzden telefonumuzdan yönetmeye devam ettiğimiz WhatsApp'ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabliyoruz. Yani telefonumuzda da WhatsApp'ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.

Bunun güzel tarafı, vaktinin çoğunu bilgisayarda geçirenler, telefonlarına bağımlı kalmadan mesajlaşabilecekler. Aynı zamanda telefon klavyesine göre daha hızlı yazılabilen bilgisayar klavyesinden yazma rahatlığına kavuşacaklar.

Hangi Cihazlarda Çalışır ?

WhatsApp Web'in çalışabilmesi için ilk şartChrome tarayıcı kullanıyor olmanız. Diğer tarayıcıları kullanıyorsanız Chrome'a geçiş yapmanız gerekecek. Ayrıca ios işlemcili telefonlar bu özellikten yararlanamıyor. Iphone'unuz varsa şimdilik bilgisayarda WhatsApp kullanamayacaksınız.

Bunun dışında sorunsuz bir şekilde çalıştığı cihazlara bakacak olursak, Android,Windows Phone, BlackBerry ve Nokia'nın S60 tabanlı versiyonlarını sıralayabiliriz.

Nasıl Kullanılır ?

WhatsApp Web'i kullanmanın ilk şartı, telefonunuzun mağazasına gidip WhatsApp'ı son sürüme güncellemek. Bunu yaptıktan sonra telefonumuzdan WhatsApp'ı açarak menüye giriyoruz. Burada güncellemeden sonra gelen WhatsApp Web seçeneğini görüyoruz. Buna bastığımız zaman kameramız açılıyor ve bir kod okutmamız için bekliyor. Şimdi bilgisayarımıza geçiyoruz. Chrome tarayıcımız açtıktan sonra https://web.whatsapp.com/ adresine gidiyoruz. Bu sayfada çıkan QR kodunu,  az önce telefonunuzda açılan kameraya okutuyoruz. İşlem bu kadar basit. Bu adımları tamamladığımız zaman bilgisayarınızda kendi WhatsApp hesabınızın açıldığını göreceksiniz.

WhatsApp Web'in Bize Sunduğu Ayrıcalıklar ?

Telefonda yapabildiğiniz her şeyi WhatsApp Web'de yapmanız mümkün. Ayrıca bilgisayarınızdan medya göndermenizi ve gelen medyayı bilgisayarınıza kaydetmenizi mümkün kılıyor.

Windows bildirimi sayesinde gelen mesajı anında görebilir ve klavyemizle hızlıca cevap verebiliyoruz. Bütün vaktini bilgisayarda geçirenler için çok güzel bir uygulama WhatsApp Web.

Ancak, WhatsApp mesajlarını bilgisayarımızı kullanarak silemiyoruz bunun için telefona ihtiyacımız var telefondan silinen mesaj otomatik olarak bilgisayarımızdan silinecektir.

Bu yazımızda sizlere WhatsApp Web'i tanıttık. Eğer takıldığınız bir yer var ise yorum yaparak bize ulaşabilirsiniz. Ayrıca "Bende neden çalışmıyor ?" diyorsanız. Güncellemeyi yapmamış olabilirsiniz veya sizin hesabınız henüz aktif olmamış olabilir.

Yorumlar