WhatsApp'a Görüntülü Konuşma Geliyor

Günümüzde akıllı telefon sahibi olup da, WhatsApp’a işi düşmeyen kimse kalmadığı aşikar. Mesajlaşma platformu rekabetinde, üye sayısı yönünden liderliği elden bırakmayan uygulama, sesli görüşme özelliğine sahip olmayışı yüzünden, Line, Messenger ve Viber gibi rakiplerinin de ayrıcalıklı olarak tercih edilmesine neden oluyor.

Dolayısıyla, mesaj tecrübelerini kablosuz bağlantı üzerinden konuşma yaparak zenginleştirmek isteyen kullanıcıların birden fazla uygulama yüklemekten başka çaresi bulunmuyor. Aslına bakarsanız, bulunmuyordu dersek daha doğru olabilir. Nitekim, WhatsApp’ın sesli arama özelliğine kavuşacağını belirten ve uygulamanın seçkin Android akıllı telefonlardaki yenilenmiş arayüzünü de sızdıran bir Reddit iletisi, değişimin çok yakın olduğunu ortaya koyuyor.

Chrome eklentisi sayesinde web üzerinden mesaj atmak isteyen kullanıcılarını mest eden WhatsApp, sesli görüşme özelliğine de kavuşursa, özellikle sesli arama hizmetiyle öne çıkan Viber’ın etekleri tutuşacaktır. Mesajlaşma platformlarının bir sonraki atılımı ne olabilir dersiniz? Snapchat stili uçucu mesaj paylaşımı? Sanal gerçeklik desteği? Fikirlerinizi bekliyoruz.

Yorumlar