Sadece 30 Pikaptan Oluşan Orkestra

30 ünlü ve yaratıcı DJ'den oluşan Filarmoni Pikap Orkestrası, çeşitli teknikler ile kısa kayıtlar yaparak klasik müziği yeniden inşa ediyorlar ve ortaya dinlemesi keyif verici bambaşka bir iş çıkıyor. Bu orkestra, aynı zamanda dünyanın ilk sadece plaktan oluşan orkestrası olmayı başardı.



Panasonic'in sponsorluğunda Japonya'da düzenlenen ‘Record Day’ (Plak Günü) için, başka başka ülkelerden gelen 30 ünlü DJ, küçük bir stüdyoda, dünyada ilk kez sadece pikaptan oluşan bir orkestra kurmak için toplandı. Grup bu fikri gerçekleştirmek için parça olarak ünlü sanatçı Nathan Milstein'nin 1948 yılında çıkardığı ilk 12 uzunçalar* özelliğine sahip New York Filarmoni Orkestrası’nın Mendelssohn Konçertosu'nu uygun gördü. Tokyo'da küçük bir stüdyoda toplanan grup yeniden uyarladıkları parçadan bir video oluşturdu ve sosyal medyada paylaştı.

Bana sorarsanız bu yaratıcı projedeki tek eksik, ortaya çıkan işin, fikre göre daha basit kalmasıdır. Derlemeler ve miksajlar çok daha etkileyici olabilirdi. Ama yine de haklarını vermek lazım, gayet başarılı ve cesurca bir projeye imza atmışlar.

Bu DJ grubunun arasında, bundan bir sene önce 2017 yılında DMC Dünya Şampiyonu olan DJ Rena'da vardı. Üstelik Rena bu büyük ödülü henüz 12 yaşında kazanarak, bu ödüle layık olan en genç isim olmayı başardı. DJ Switch, DJ Kentaro ve DJ Qbert gibi yetenekli isimlerde yine bu grubun birer üyesi.

Geçtiğimiz 20 Mart, bahsettiğimiz Uzunçalar Plağın, Japonya'da kendisini ve markası Panasonic'i pazarlamasının 67. yıl dönümüydü.

Ürünü tanıtan şöyle kısa bir video bulunmakta:


(uzunçalar: Bir müzik albümünün tamamı ya da içinden seçme 8 ila 10 arası müzik parçası sığabilen 30cm çapındaki plaklara verilen alt isim.)
Videolar Channel PanasonicTechnics

Yorumlar