Apple'ın Tatlı ve Hüzünlü Kısa Filmi

Apple, Çin'de pazar payını büyütmek için, ünlü yönetmen Peter Chan ile birlikte gerçek olaylardan esinlenerek kısa film çekti. Film Iphone X ile sinematografik olarak çekildi. Kısa sürede büyük bir başarı elde eden film, Çin'de bir haftada 68 milyon kez görüntülendi.

Reklam, Oralets
ABD'li teknoloji devi Apple, Huawei gibi çok dişli rakiplerinin bulunduğu Çin pazarında geçtiğimiz yıllarda büyük bir pazar kaybına uğramıştı. Iphone X'i Kasım ayında Çin pazarına süren Apple, satış verilerini açıklayarak satışlarının önceki senelere göre gayet başarılı olduğunu söyledi. 

Çin yeni yılı tatilinde bütün platformlarda yayınlanması planlanan kısa film için Apple, Çinli yönetmen Peter Chan ile anlaştı.


"3 Dakika" isimli kısa filmde, ülkedeki en uzun tren rotalarından birinde şef olarak çalışan bir annenin hikayesi anlatılıyor. (Çin'de her yıl milyonlarca insan, Çin Yeni Yılı tatilinde bu kalabalık trenlerde seyahat ediyor.) 


Asıl dikkat çeken kısım ise filmin tamamen Iphone X ile geniş açıda çekilmesi. Film yalnızda sosyal mecralarda değil aynı zamanda televizyonda da yayınlanacak biçimde çekildi.


Filmin senaryosu, gerçek olaylara dayanmaktadır. Filmde gördüğünüz aile tamamen gerçek ve çalıştığı tren de hala çalıştığı trenin kendisidir.


Aşağıdan filmi izleyebilirsiniz.



Film çok sade ve masum. Özlem duygusu ve zaman temaları üzerinde duruyor. Bize, sevdiklerimizle birlikte geçirebileceğimiz zamanın kıymetini anlatıyor. Bu duygusal kısa film, Çin'de bir haftada 68 milyon kez görüntülendi.

Kadrajın üstünde gördüğümüz geriye doğru sayan sayaç, annesi ile çocuğun arasındaki mesafeyi, çocuğun koşarken takıldığı engelleri ve annesini etkileme çabasına dikkat çekiyor.

Apple'ın Pazarlama Başkan Yardımcısı Tor Myhren, “Bir tren istasyonunda çocuğuyla sadece 3 dakika geçirebilen bir annenin hikayesi hepimizi çok derinden etkiledi. Hikayeyi nasıl işlememiz gerektiğine dair birkaç hafta tüm ekiple birlikte çalıştık. Peter, hikayeye geriye sayan bir sayaç ve çarpım tablosu fikirlerini ekledi. Sayaç hikayeye daha çok yoğunlaşmamıza yardımcı oluyor ve çocuğun çarpım tablosunu okuması ise uzun süre sonra gördüğü annesini etkileme çabasını dramatik bir şekilde vurguluyor. ” diyor.
Myhren, iPhone X ile çekim yaptıkları için bazı esnekliklere sahip olduklarını ve bu esneklikler sayesinde daha kaliteli bir film ortaya çıktığını söyledi.
“IPhone X, sahneleri trenin içerisinde ve dışarısında esnek bir perspektif ile çekmemize olanak sağladı. Aynı zamanda küçük çocuğun göz izasından çektiğimiz sahneler gerçekçiliği arttırmakta."
Video Apple Singapur 


Yorumlar