Dağ ve Börünün Yapımcısından Göktürk Filmi Geliyor

Göktürk Filmi, Dağ, Börü, Alper Çağlar

Dağ ve börü gibi projelerde imzası bulunan Alper Çağlar, üzerinde çalıştığı yeni projesini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Göktürk üçlemesinin türk mitolojisinden yararlanacağını dile getirdi. Üçlemenin hangi yıllarda vizyona gireceğini yaptığı duyuru videosunda paylaştı. Video paylaşıldıktan sonra kafalarda filmin nasıl olacağına dair bir çok soru belirdi. Göktürk filmi ne zaman çıkacak? Gibi sorular sorulmaya başlandı. Duyuruda filmlerin vizyona gireceği yıllar açıklanıyor ancak net bir tarih verilmiyor. Filmin, 2019 yılının son çeyreğinde vizyona girmesi bekleniyor.

Dünya sinemasında mitolojiden faydalanan bir çok proje bulunmakta. Marvel, Yüzüklerin Efendisi, Percy Jackson, Game of Thrones gibi bir çok film mitolojiden faydalanmakta. Hepsi bire bir mitolojik öğeyi canlandırmasada, büyük ölçüde benzer özellikler taşıyorlar. Genellikle  bu Antik Yunan ve Roma mitolojisinden yararlanılıyor.

Alper Çağlar bu mitolojik ögelerin sadece Antik Yunan ve Roma ile sınırlı olmadığını söylüyor. Her milletin kökenine dayalı fantastik hikayelerin ele alındığı tanrılar, mitler ve olaylar var. Türklerde çok güçlü bir tarihe ve bir mitolojiye sahip.


Geçtiğimiz yıllarda Dağ serisi ve Börü dizisi gibi yapımlar ile adını duyuran Alper Çağlar, hem senaristliğini hem de yapımcılığını üstlendiği yeni Göktürk üçlemesi projesini duyurdu. Senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği 3 film sürecek Göktürk filmi, tarihteki ilk Türk imparatorluğu olan Göktürklere ve dönemin mitolojik hikayelerinden esinlenecek. Ayrıca filmin bir diğer özelliği ise Hollywood'daki türevlerine nazaran Göktürk filmi, tamamen gerçek olaylardan esinlenecek.


Göktürk, Türk mitolojisini dünyaya tanıtmak ve bu noktadaki eksiklerimizi tamamlamak adına çok önemli bir proje niteliğinde. Göktürkçe eserler ve Orhun Yazıtları bu serinin kaynağı olacak.


Şimdilik daha fazla bilgiye sahip değiliz. Ancak proje ile ilgili Alper Çağların paylaştığı bir video bulunmakta.


Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video CaglarArts

Yorumlar