Spotify Yeniliğe Gidiyor

Spotify, şirketin halka açılmasının ardından ilk büyük ürün değişimi olan serbest müzik hizmetinin yeni versiyonu üzerinde çalışıyor. Mobil kullanıcılarının, spotify kullanımı kolaylaştırmak için ücretsiz hizmeti değiştirdiği hakkında söylentiler internette dolanıyor.
Ayrıca duyurunun önümüzdeki haftalar içinde yapılması bekleniyor. Ücretli versiyonun yalnızca Spotify’ın müşteri sayısının yarısından daha azını oluşturduğunu belirten şirket, ücretsiz kullanıcıların ücretli tekliflere yönlendirmeyi hedefliyor. Stockholm merkezli olan Spotify, 2017 sonunda 157 milyon kullanıcının yalnızca 71 milyonun aktif olduğunun altını çizdi. Ücretsiz müzik özelliği ile aktif kullanımda bulunmayan yaklaşık 86 milyon kullanıcı Spotify üzerinde kısıtlıda olsa dilediği müziklere özgürce ulaşabilmeyi devam ettirecek.
Güncellenmiş yeni hizmetle ücretsiz mobil kullanıcılar, oynatma listelerine daha hızlı erişim sağlayabilecek ve Spotify’ın reklamsız abonelik hizmetine benzeyen en iyi ve en güncel oynatma listelerinde duydukları şarkılar üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak. Spotify, yıl sonunda yaklaşık 200 milyon kullanıcıya ve 96 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlar