Ünlü Logoları Gerçekten Tanıyor musun?

Logo tasarımlarında hangi yazı karakterinin kullanıldığına ne kadar dikkat ediyoruz? Yazı karakterleri bize ne anlatmak istiyor? Grafik Tasarımcısı Emanuele Abrate "Which Font Was Used?" olarak adlandırdığı projesinde, ünlü logoların tasarımını değiştirerek, bize o logo tasarımının hangi font kullanarak yaratıldığını basit ve eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

Logoları hepimiz biliyoruz. Peki, logolarda kullanılan fontlara ne kadar dikkat ediyoruz? Bir logo tasarımı, genellikle bir amblem ve logotypedan oluşur. Bu logoların amblem kısmı çoğumuzun ezberindedir peki ya type kısmına kaçımız dikkat ettik? 

Bauhaus'dan süregelen font akımı günümüzde her tasarım için önemli bir yer edinmiş durumda. Neredeyse her amaca hizmet edebilen bir font tasarımını günümüzde bulmak mümkün. Şuan bu yazıyı yazarken kullanılan, 96 yılında Matthew Carter tarafından tasarlanan Verdana'nın özelliği kararlı olması. Bunun dışında netliği ve sadeliğiyle öne çıkan Helvatica, serifli yazıların öncüsü Times New Roman gibi fontlar bu sürecin öncüleri olarak bilinir.

Accademia d’arte Novalia'da Profosör olarak kariyerine devam eden İtalyan Grafik Tasarımcısı Emanuele Abrate'in kafasına takılan soru, günümüzde ünlü markaların kullandığı logolarla ilgili. Abrate, günlük hayatta etrafımızda bol bol gördüğümüz ünlü markaların logotypelarında kullanılan fontun ismini, logonun içerisine yerleştiriyor ve ufak değişiklikler yaparak bambaşka tasarımlar oluşturuyor. Böylece bu bilindik markaların kullandığı fontlara dikkat çekmeyi başarıyor. Basit, yaratıcı ve akılda kalıcı bir fikir.

Abrate, bu eğlenceli projeyi Design Taxi bünyesinde gerçekleştirdi. Kendisinin behance profiline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki örnekleri inceleyin.

oralets, gotham


oralets, klavika


Oralets, billabong


Oralets


oralets


Oralets


Oralets


font, logo


oralets


oralets

Yorumlar