Web Tasarımına Giriş 101

Tasarım alanında isminizi öne çıkartmak ve adınızdan söz ettirmenin zamanı geldi ve geçiyor bile ancak bunun için beceri ve sabır anahtar sözcükler. Bu altın değerindeki 5 ipucu ile gösterişli bir tasarım portfolyosuna  sahip olmakla beraber  hızlı iş dünyasında özgün fikirler ile öne çıkabilmenizi sağlıyor.


Tobias van Schneider Almanya'da doğdu, Avusturya'da büyüdü ve şimdi New York'ta yaşıyor ve çalışıyor. Spotify'da tasarımcılık ve sanat direktörlüğün öncülüğünü yaptı.
Şu anda tasarımcılara yönelik bir portfolyo aracı olan Semplice'in kurucularından.

Tobias van Schneider kendisini bir "tasarımcı ve yapımcı" olarak tanımlıyor.

Tobias sizler için 5 basit öneri veriyor.

1. Bir gecede başarı diye bir şey yoktur
Başarı öykülerini efsaneleştirmeyi seviyoruz ama bir gecede başarıya ulaşmak hayaldir. En başarılı insanların bile bir yerden başladığını ve başarıya ulaşmak için çok çaba gösterdiklerini unutmamalıyız.

2. Her proje hayatımızı değiştirebilir
"Yolunuza çıkan her göreve veya projeye bakın, görünüşte küçük ve önemsiz olanları bile, birer fırsat olabilir," diye tavsiyede bulunuyor. "Yazdığınız bir makaleyi, yaptığınız bir videoyu veya oluşturduğunuz bir tasarımın sizi nereye götüreceğini asla bilemezsiniz. Hayır deme gücüne sahip olana kadar evet deyin."

3. Basit ve aptal ol !
 Başarısızlıktan korkuyoruz ve mazeretler buluyoruz. Aşırı karmaşıklaşıyoruz ve hatta başlamadan önce fikrimiz ölüyor. Basit ol, aptal ol ."

4. Sezgilerinize güvenin 
"Bilgi bizi sık sık başarısız eder, ama sezgilerimiz bizi ileriye götürür. Sezginiz, deneyimlerinizin, öğrenmelerinizin ve küçük bir sihrin toplamıdır. Doğru olanı yapın."

5. Amacınız para olmasın
“Tabi ki yaşamak için paraya ihtiyacımız var, ama bizim ana motivasyonumuz para olmamalı” diye ekliyor. Para genellikle eğlenceyi mahveder, ama eğlence parayı getirir. İşimizi severek yapmalıyız.

Yorumlar