Dünyanın En İyi Mühendislik Üniversiteleri

Oxford Üniversitesi, Kembiriç Üniversitesi, MIT üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Mühendislik Üniversiteleri
Mühendislik, çoğu sektördeki konumu nedeniyle dünyada en talep edilen mesleklerden birisi. Ülkemizde ve Dünyada her zaman mühendisler için iş olanağı mevcut. İyi mühendislere talep gün geçtikçe artıyor. Her şeyi tasarlamaya olanak sağlayan bu meslek öğrenciler arasında çok popüler. Bu durum ise zamanında mühendislik öğrenimi veren üniversitelerde patlama yaşanmasına sebep olmuştu. Bu üniversitelerden bazıları ise günümüzde birer altın değerinde. Bu yazımızda sizler için dünyadaki en iyi 10 mühendislik eğitimi veren üniversitesini derledik.
  1. Stanford University
  2. Nanyang Technological University
  3. Imperial College London
  4. University of California, Berkeley
  5. Tsinghua University
  6. Massachusetts Institute of Technology
  7. University of Cambridge
  8. ETH-Zurich Swiss Federal Institute of Technology
  9. National University of Singapure
  10. University of Oxford


10- University of Oxford

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi








Dünyanın en eski üniversitelerinden birisi olan Oxford'un kuruluş tarihi net olarak bilinmemektedir ancak MS 1096 yılına kadar uzanan bir tarihi bulunmakta. Dünyanın en saygın üniversitelerinin başında gelen Oxford'ta 38 fakülte bulunmaktadır. Mezunlar listesinde birçok nobel ödülü almış kişilik bulunmakta. Bu mezunlara ülkenin eski başbakanlarıda dahildir. Kabul oranı %17 olan bu üniversitede okuma şansı bulmak oldukça zor.


9- National University of Singapure

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi










Singapur Ulusal Üniversitesi 1905'te kuruldu ve ülkesinin dört başbakanı ve aynı zamanda Malezya'nın 2 başbakanı bu üniversiteden mezundur. Temelde ana öğrenim verdiği alan tıp olsa da yıllar geçtikçe popüler olan mühendislik fakültesi şuan Dünyada en iyiler arasında gösteriliyor.


8- ETH-Zurich Swiss Federal Institute of Technology

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi







İsviçre Teknoloji Enstitüsü AKA ETH-Züri, Almanya'da bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanında uzmanlaşmış önde gelen üniversitelerden birisidir. Üniversite 1854 yılında kuruldu ve bugüne kadar çok önemli başarılar elde etti. Tam 21 öğrencisi nobel ödülü aldı. En önemli öğrencilerinden birisi modern fiziğin öncüsü Albert Einstein. 25.000 araştırma ve çalışmayı barındıran üniversitenin kabul oranı yaklaşık %27.


7- University of Cambridge

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi











Cambridge Üniversitesi 1209 yılında kurulmuş olan dünyanın en eski üniversitelerinden birisidir. Aynı çatı altında toplanan 31 fakülteye ve dünyanın en eski aynı zamanda en büyük ikinci yayınevine sahiptir. Cambridge Üniversitesi Sör Isaac Newton, Ramanujan ve Stephen Hawkins gibi birçok ünlü mezun vermiştir. Üniversitenin kabul oranı %21'dir.


6. Massachusetts Institute of Technology

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi










Yüksek teknolojiye sahip kurumların başında gelen MIT, alanındaki en büyük isimlerden birisidir. Araştırma alanında uzmanlaşmıştır. 1861 yılında, ülkesinde (ABD) sanayileşme artışını kolaylaştırmak ve hızlandırmak için kurulmuştur. 168 dönüm kampüsü vardır. Mezunlarından 87 tanesi nobel ödülüne sahiptir. Eğer dünyanın iyi enstitülerinden birinde başarı elde etmek istiyorsanız MIT bunun için en doğru adreslerden birisi. MIT'nin kabul oranı sadece %8.


5. Tsinghua University

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi








Bilim ve teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olan Çin'in listede olmaması çok üzücü olurdu. Tsinghua Üniversitesi, Pekin'de bulunan saygın bir üniversitedir. Çin'de C9 Ligi üniversitelerinden birisidir. (C9 Ligi:  1998'de Çin hükümeti tarafından seçilen dokuz üniversiteden oluşan bir birliktir. Bu üniversiteler ülkedeki tüm araştırmacıların toplam %30'unu temsil etmektedir.)

980 dönümlük kampüsünde yapılan araştırmalar ve bunların sonucunda gelen başarılar sayesinde geçtiğimiz yıllarda sıralamalarda MIT'nin önüne geçti. Kabul oranı tüm dünyadaki en düşük oranlardan biri ve giriş sınavları gerçekten çok zorlu.


4. University of California, Berkeley

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi











California Üniversitesi, Berkeley, 1868 yılında kuruldu. Yaklaşık 40.000 öğrenci kapasitesine sahip üniversite çok zengin ve başarılı bir geçmişe sahiptir. 93 Nobel Ödülü geçmişi olan fakülteleri bulunmaktadır. Kabul oranı %17 civarında.


3. Imperial College London

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi









İmparatorluk Koleji, Avrupa'da en yenilikçi olarak kabul edilen yüksek tanınırlığa sahip bir üniversitedir. 1851 yılında kurulmuş ve bilim, mühendislik, iş ve tıp öğrenimi vermek için tasarlanmıştır. 15 Nobel Ödülü sahibi zengin bir mezunlar listesi var. Üniversitenin kabul oranı %14,3.


2. Nanyang Technological University

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi









Nanyang Üniversitesi, 1981 yılında Singapur'da kuruldu. Şu anda dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak gösteriliyor. Mühendislik, iktisadi bilimler, tıp ve çok daha fazlası için kurslar sunan toplam 8 fakülteye sahiptir. Farklı dallarda hazırlanan en iyi 10 üniversite sıralamalarının çoğunda kendine yer bulmuştur. Öğrencilerine finansal anlamda yardımcı olur. Burs olanakları çok fazladır. Kabul oranı yaklaşık %25 civarında.


1. Stanford University

Dünyanın En İyi 10 Mühendislik Üniversitesi








Stanford Üniversitesi, mükemmel akademisyenleriyle dünyanın en prestijli üniversitelerinden biridir. 1891 yılında kurulmuştur. Araştırma alanında dünyanın en iyisidir. Yıllık toplam geliri 3 milyar doları aşan şirketler kurmuş öğrencileri bulunmaktadır. Mezunlarından 64 tanesi Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür. 8,180 dönümlük kampüsüyle dünyanın en büyüklerinden. Öğrenci kabul oranıda ise sadece %4,8.

Yorumlar